Obrázek se nahrává...Zavřít

 

20. - 24.8. 2018

Pondělí
Přesnídávkachléb, rama, jablko, ochucené mléko 1a,b,7
Polévkazeleninová s vločkami 1a,d,9
Obědbulgur s jablky a skořicí 1a,7
Svačinarohlík, Mandava, paprika 1a,7
Úterý
Přesnídávkahouska, Senegal pomazánka, okurka, caromléko 1a,4,7
Polévkanudlová 1a,3,9
Obědvepřové na hořčici, rýže 1a,10
Svačinakvasový chléb, pomazánka tvarohová s ajvarem, cherry rajčátka 1a,b,7
Středa
Přesnídávkastaročeský chléb, tvarohová pomazánka, paprika, bílá káva 1a,b,d,7
Polévkabrokolicová se smaženým hráškem 1a,3,7
Obědčevabčiči, brambory, dresink, zeleninová obloha 1a,3,7
Svačinamakový závin, jablko 1a,3
Čtvrtek
Přesnídávkačerstvé mléko s cereáliemi, banán, ovocná šťáva 1a,5,7,8
Polévkakmínová 1a,3,9
Obědkrůtí po srbsku, těstoviny 1a,3
Svačinacereální rohlík, bylinkové máslo, paprika 1a,b,6,7
Přesnídávkaveka, vajíčková pomazánka, okurka, caromléko 1a,3,7
Polévkahrstková 1a,9
Obědobalovaná ryba, bramborová kaše, rajče 1a,4,7
Svačinašumavský chléb, pomazánkové máslo, pomeranč 1a,b,7

 

Po celý den pitný režim voda, ovocný čaj, ovocná šťáva.
Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé školní stravování předškolních dětí vedoucí ŠJ Vančurová Klára a kolektiv kuchařek.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek: a)pšenice, b) žito, c)ječmen, d)oves, e)špalda,f)kamut
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

UPOZORNĚNÍ:
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou a má pouze funkci informační jako každý výrobce potravin a pokrmů. Není možné se při výrobě velkého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník (rodič) uhlídat sám.