Obrázek se nahrává...Zavřít

 

21.5. - 25.5. 2018

Pondělí
Přesnídávkarohlík, rama, jablko mléčný koktejl 1a,7
Polévkas kukuřičnými vločkami 9
Obědchilli con carne, chléb 1a,b,
Svačinastaročeský chléb, pomazánka tvarohová ze strouhaným sýrem, okurka 1a,b,c,d,6,7
Úterý
Přesnídávkajáhlová kaše, banán, ovocný čaj 1a,7
Polévkas těstovinovým drobením 1a,3,9
Obědmoravský vrabec, bramborový knedlík, bílé zelí 1a,3,7
Svačinakutnohorský špičák, pomazánkové máslo, cherry rajčátka 1a, 6,7
Středa
Přesnídávkavesnický chléb, pomazánka z makrely, paprika, bílá káva 1a,b,4,7
Polévkas játrovou rýží 1a,3,9
Obědhovězí na hořčici, rýže 1a,10
Svačinajahodový chlebíček 1a,3,7 + ovoce domů
Čtvrtek
Přesnídávkachléb, rama, vajíčko, rajče, caromléko 1a,b,3,7
Polévkačesnečka 9
Oběddomácí sekaná, bramborovo-hráškové pyré, okurka 1a,3,7
Svačinahouska, pomazánka tvarohová - mix, pomeranč 1a,7
Přesnídávkavalašský jogurt s cereáliemi, jablko, ovocný čaj 1a,5,7,8
Polévkapórková s brambory 1a,9
Obědkrůtí po srbsku, těstoviny, mrkvík 1a,7
Svačinapletýnka, zelenina 1a

 

Po celý den pitný režim voda, ovocný čaj, ovocná šťáva.
Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé školní stravování předškolních dětí vedoucí ŠJ Vančurová Klára a kolektiv kuchařek.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek: a)pšenice, b) žito, c)ječmen, d)oves, e)špalda,f)kamut
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

UPOZORNĚNÍ:
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou a má pouze funkci informační jako každý výrobce potravin a pokrmů. Není možné se při výrobě velkého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník (rodič) uhlídat sám.