Obrázek se nahrává...Zavřít

 

16. - 20.7. 2018

Pondělí
Přesnídávkakvasový chléb, rama, jablko, ochucené mléko 1a,b,7
Polévkas ovesnými vločkami 1d,9
Obědkoprová omáčka, vejce, brambory 1a,3,7
Svačinaovocný chlebíček 1a,3,7,12
Úterý
Přesnídávkarýžovo-jáhlová kaše, banán, ovocná šťáva 1a,7
Polévkabramborová 1a,9
Obědrizoto s krůtím masem a černou čočkou, červená řepa 1a,7,9
Svačinastaročeský chléb, Lučina, cherry rajčátka 1a,b,c,d,6,7
Středa
Přesnídávkahouska, rama, uzený plátkový sýr, okurka, caromléko 1a,7
Polévkas bulgurem 1a,9
Obědrajská omáčka, masové placičky, těstoviny 1a,3,7
Svačinachléb, pomazánka tvarohová s bylinkami, hroznové víno 1a,b,7
Čtvrtek
Přesnídávkachléb, pomazánka z rybího file, paprika, bílá káva 1a,b,4,7
Polévkacelerová s kolečky 1a,9
Obědbabiččiny nudle se šunkou a cibulkou 1a,3
Svačinakornrohlík, pomazánka ze strouhaného sýra, pomeranč 1a,b,6,7
Přesnídávkačerstvé mléko s cereáliemi, jablko, ovocná šťáva 1a,5,7,8
Polévkase špaldovými knedlíčky 1a,e,3,7,9
Obědkuřecí na paprice, brambory 1a,7
Svačinakarlovarský rohlík, ovoce 1a,7

 

Po celý den pitný režim voda, ovocný čaj, ovocná šťáva.
Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé školní stravování předškolních dětí vedoucí ŠJ Vančurová Klára a kolektiv kuchařek.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek: a)pšenice, b) žito, c)ječmen, d)oves, e)špalda,f)kamut
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

UPOZORNĚNÍ:
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou a má pouze funkci informační jako každý výrobce potravin a pokrmů. Není možné se při výrobě velkého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník (rodič) uhlídat sám.