Obrázek se nahrává...Zavřít

 

18. - 22.6. 2018

Pondělí
Přesnídávkajablečná přesnídávka s piškoty, ovocná šťáva 1a,3
Polévkarybí s krutony 1a,3,4,9
Obědzeleninové ragú, brambory 1a,7,9
Svačinachléb, rama, paprika 1a,b,7
Úterý
Přesnídávkahouska, pomazánka tvarohová s koprem, okurka, bílá káva 1a,7
Polévkas kačenkami 1a,3,9
Obědšpagety s kuřecím masem a sušenými rajčaty 1a,3,7
Svačinašumavský chléb, zeleninová pomazánka, jablko 1a,b,3,7
Středa
Přesnídávkaveka, budapešťská pomazánka, paprika, caromléko 1a,3,7
Polévkas fridátovými nudlemi 1a,3,7,9
Obědfazolový guláš s hovězím masem, chléb 1a,b
Svačinažitný chléb se slunečnicí, Mandava, pomeranč 1a,b,6,7 + ovoce domů
Čtvrtek
Přesnídávkachléb, Senegal pomazánka, okurka, bílá káva 1a,b,4,7
Polévkabrokolicový krém 1a,9
Oběddomácí buchty s povidly a tvarohem 1a,3,7
Svačinasýrový vločkový rohlík, jablko 1a,d,6,7
Přesnídávkavalašský jogurt s cereáliemi, banán , ovocná šťáva 1a,5,7,8
Polévkačesnečka 9
Obědvepřové na kmíně, rýže 1a
Svačinarohlík, rama, ředkvičky 1a,7

 

Po celý den pitný režim voda, ovocný čaj, ovocná šťáva.
Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé školní stravování předškolních dětí vedoucí ŠJ Vančurová Klára a kolektiv kuchařek.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek: a)pšenice, b) žito, c)ječmen, d)oves, e)špalda,f)kamut
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

UPOZORNĚNÍ:
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou a má pouze funkci informační jako každý výrobce potravin a pokrmů. Není možné se při výrobě velkého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník (rodič) uhlídat sám.