Obrázek se nahrává...Zavřít

 

17. - 21.9. 2018

Pondělí
Přesnídávkavýživa s piškoty, jablko, ovocná šťáva 1a,3
Polévkadrožďová 1a,3,9
Obědtreska na másle, brambory, rajče 4,7
Svačinachléb, kápiová pomazánka, okurka 1a,b,7 + ovoce domů
Úterý
Přesnídávkapodmáslový chléb, tuňáková pomazánka, paprika, caromléko 1a,4,7
Polévkas rýží 9
Obědšpagety s krůtím masem ve smetanovo-bylinkové omáčce 1a,7
Svačinacereální rohlík, rama, hroznové víno 1a,b,6,7,11
Středa
Přesnídávkavalašský jogurt, banketka, banán, ovocná šťáva 1a,7
Polévkaze zeleného hrášku s krutony 1a,3,9
Oběddomácí sekaná, bramborová kaše, míchaná zelenina 1a,3,7
Svačinašumavský chléb, rama, strouhaný sýr, cherry rajčátka 1a,b,7 + ovoce domů
Čtvrtek
Přesnídávkahouska, luštěninová pomazánka, paprika, bílá káva 1a,7
Polévkas kačenkami 1a,9
Obědhovězí na žampionech, rýže 1a
Svačinavícezrnný chléb, zeleninová pomazánka, pomeranč 1a,b,d,3,7
Přesnídávkačerstvé mléko s cereáliemi, jablko, ovocná šťáva 1a,5,7,8
Polévkahrstková 1a,9
Obědzeleninové lečo, chléb 1a,b,3
Svačinarohlík, pomazánkové máslo,ředkvičky 1a,7

 

Po celý den pitný režim voda, ovocný čaj, ovocná šťáva.
Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé školní stravování předškolních dětí vedoucí ŠJ Vančurová Klára a kolektiv kuchařek.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek: a)pšenice, b) žito, c)ječmen, d)oves, e)špalda,f)kamut
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

UPOZORNĚNÍ:
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou a má pouze funkci informační jako každý výrobce potravin a pokrmů. Není možné se při výrobě velkého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník (rodič) uhlídat sám.