Obrázek se nahrává...Zavřít

 

22. - 26.10. 2018

Pondělí
Přesnídávkahouska, rama, jablko, mléčný koktejl 1a,7
Polévkas kukuřičnými vločkami 9
Obědchilli con carne, chléb 1a,b
Svačinastaročeský chléb, čerstvý smetanový sýr, paprika 1a,b,c,d,6,7
Úterý
Přesnídávkachléb, tuňáková pomazánka, okurka, caromléko 1a,b,4,7
Polévkas písmenky 1a,3,9
Oběddomácí buchty s povidly 1a,3,7
Svačinasýrový vločkový rohlík, pomeranč 1a,d,7
Středa
Přesnídávkakakaový tvaroháček, banketka, banán, ovocný čaj 1a,7
Polévkas vaječnou jíškou 1a,3,9
Obědhovězí na česneku, bramborová kaše 1a,7
Svačinažitný chléb se slunečnicí, čedarová pomazánka, cherry rajčátka 1a,7 + ovoce domů
Čtvrtek
Přesnídávkarohlík, pomazánka z dýně, okurka, caromléko 1a,7
Polévkazeleninový krém s kolečky 1a,9
Obědhalušky se šunkou a zelím 1a,3,7
Svačinakvasový chléb, rama, vejce, hrozno 1a,b,3,7
Přesnídávkasladká houska, jablko, kakao 1a,3,7
Polévkas praženou cizrnou 9
Obědkuřecí na paprice, rýže 1a,7
Svačinacereální rohlík, pomazánkové máslo, zelenina 1a,b,6,7

 

Po celý den pitný režim voda, ovocný čaj, ovocná šťáva.
Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé školní stravování předškolních dětí vedoucí ŠJ Vančurová Klára a kolektiv kuchařek.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek: a)pšenice, b) žito, c)ječmen, d)oves, e)špalda,f)kamut
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

UPOZORNĚNÍ:
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou a má pouze funkci informační jako každý výrobce potravin a pokrmů. Není možné se při výrobě velkého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník (rodič) uhlídat sám.